Glas

Achtergrond

Markt: Trostomaat over prijspiekje heen

Na een prijsstijging zijn trostomaten voor de klok weer iets goedkoper.

De huidige prijsbewegingen bij grove trostomaten tonen veel overeenkomsten met die van de voorgaande 2 jaren. Half oktober daalde de prijs. Tegen het eind van de maand kwam die uit op ongeveer 50 cent per kilo. Rond 7 november was sprake van een piekje. De prijs liep rond die periode soms op tot een euro per kilo. Richting half november gingen de prijzen de afgelopen 2 jaar omlaag. Daarna trokken de prijzen weer aan. Rond half december kwam die uit op € 1,50 per kilo.

Piekje voorbij

Vandaag kwam de richtprijs bij The Greenery uit op 79 cent per kilo, na een piekje van € 1,05 eind vorige week. Ook bij Belorta werd vorige week even een gemiddelde klokprijs van 95 cent per kilo aangetikt, om begin deze week weer richting ongeveer 75 cent per kilo terug te zakken.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.