Glas

Achtergrond

Markt: Prijs veldsla gedaald

Sinds eind vorige week zitten de klokprijzen van veldsla uit de kas op een lager prijsniveau.

Tussen 18 oktober en 6 november zaten bij Belorta dagprijzen voor veldsla uit de kas rond de 5 euro per kilo. Voorgaande twee jaren bleven dagprijzen in die periode euro’s per kilo goedkoper. Eind vorige week kwam daar verandering in, en zakten prijzen naar net onder de 2 euro per kilo. Deze week worden richtprijzen tussen de € 2,15 en € 2,80 per kilo gemeld voor veldslaroosjes uit de kas. Daarmee zitten de prijzen weer op een gelijkwaardig niveau van de twee voorgaande jaren.

Stijgen of dalen?

In 2017 gingen de klokprijzen vanaf deze tijds neerwaarts tot eind november, om rond de 35 cent per kilo uit te komen. In 2018 stegen ze daarentegen, en werd tegen eind november nog heel even een middenprijs voor de klok van € 5,48 aangetikt. Het is afwachten welke richting de prijzen dit jaar op gaan.

Veldsla bij AH

Bij AH wordt veldsla aangeboden voor een euro per 85-grams zakje, omgerekend € 11,76 per kilo. Jumbo heeft hetzelfde, maar biedt daarnaast nog een 125-grams voordeelverpakking aan voor € 1,40, hoewel de kiloprijs daarmee slechts zakt naar € 11,20 per kilo.

Maak zelf een grafiek met veldsla-prijzen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.