Glas

Achtergrond

Markt: Trostomaten goedkoper

De klokprijs van trostomaten is de laatste anderhalve week gedaald.

Na een periode van prijsstijgingen, zaten klokprijzen voor trostomaat vanaf begin oktober redelijk stabiel rond de € 1,10 per kilo. Half oktober kwam daarin een kentering en begonnen de dagprijzen te dalen. Vandaag kwam de richtprijs voor de klok uit op 45 cent per kilo bij The Greenery.

Ook bij Spaanse veilingen in Almería was een prijsdaling waar te nemen. Gisteren kwamen tomatenprijzen daar uit op 68 cent per kilo, nadat half oktober nog prijzen van 97 cent per kilo gemeld werden.

Omslag prijsstijging vertrouwd patroon

De omslag van een prijsstijging, even stabilisatie en dan weer gevolgd door een prijsdaling, komt overeen met de trend van afgelopen jaren rond deze periode. Het prijsniveau van dit jaar ligt daarbij net onder de prijslijn van 2017. Vorig jaar werd een hoger prijsplafond bereikt, met een periode van rond de € 1,40 per kilo. De daling begon toen wel ietsje eerder in te zetten, rond 4 oktober.

Bij Jumbo en AH worden trostomaten aangeboden voor € 1,99 per vijf stuks, omgerekend volgens hun websites € 3,98 tot € 4,42 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.