Glas

Achtergrond

Markt: Uiteenlopende komkommerprijzen

Afgelopen dagen lagen Belgische dagprijzen bij komkommer duidelijk hoger dan in Nederland.

Richtprijzen bij komkommers voor de klok waren al een enkele week in grote lijn constant. Ze schommelden meestal tussen de 35 en 50 cent per stuk. Eind vorige week was ineens een splitsing te zien. Bij Nederlandse afzetorganisaties daalden de dagprijzen licht naar 38 tot 44 cent. In België stegen de klokprijzen toen daarentegen juist even, tot rond rond de 80 cent per komkommer. Vandaag (15 oktober) vallen Belgische dagprijzen van 35‘ers weer helemaal terug. De 40‘ers blijven nog wel duurder dan in Nederland. Bij The Greenery komt de stuksprijs vandaag uit op 30 tot 34 cent.

Vorige week waren geluiden te horen dat topproducties toen rond drie vruchten per vierkante meter lagen. Gezien de gewasstand worden deze weken nog lagere opbrengsten verwacht.

Prijsbeweging 2018 gevolgd

Vanaf half augustus volgt de komkommer-dagprijs redelijk de tendens van vorig jaar, meestal wel op een net ietsje lager prijsniveau. In 2017 bleven prijzen duidelijk veel lager.

Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería daalde de klokprijs van net boven de 40 cent per kilo vorige week naar 36 cent per kilo gisteren. Bij Spaans product wat bij ZON Fruit & Vegetables werd geveild, werden prijzen van 28 en 34,5 cent per stuk genoemd voor 40‘ers en 22 cent per stuk voor 35‘ers.

Jumbo en AH bieden op hun websites komkommers aan voor 69 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel

Of registreer je om te kunnen reageren.