Glas

Achtergrond

Markt: Naakte Spaanse komkommer duurder dan geseald

Bij Veiling ZON wordt Spaanse komkommer nu verkocht met de bekende seal en zonder. De prijzen lopen aardig uit elkaar.

Woensdag 23 oktober bracht een naakte Spaanse komkommer € 0,41 op per stuk tegen € 0,28 voor een gesealde Spaanse. Dat is bijna 50% duurder. Een koper laat weten dat het aanbod van beide (geseald en naakt) gelijk is (één pallet). Het gaat dus vooralsnog om kleine hoeveelheden. Toch is de vraag naar naakte Spaanse komkommers dus relatief hoog op de veiling. Dat lijkt te maken te hebben met de weerstand bij klanten voor plastic.

Spaanse komkommers

De veilprijs voor de Spaanse naakte komkommers lag in de lijn met die bij The Greenery voor de maat 51 (€ 0,41). Voor de gangbare Nederlandse 40‘ers zakte de prijs naar € 0,25 door een relatief groot aanbod voor de klok. ZON startte onlangs weer met de verkoop van Spaanse komkommers nadat enkele weken geleden de verkoop werd gestaakt omdat de resultaten onvoldoende waren.

Of registreer je om te kunnen reageren.