Glas

Achtergrond

Markt: Geen rode paprika op de veiling

The Greenery veilde op dinsdag 8 oktober geen gangbare rode paprika, wel weer naar verhouding veel klasse 2.

Het einde van het paprikaseizoen verloopt niet gladjes. Met relatief veel lagere klassen werden afgelopen week al extreem lage middenprijzen uitbetaald, omdat ook klasse 1 onderuit ging.

Krapte aan klasse 1

Deze week wordt een ander beeld duidelijk. Er is krapte aan klasse 1. Een handelaar stelt desgevraagd ook bij de telefonische verkoop geen rode paprika te kunnen kopen. De vaste programma’s gaan voor. Er is niet alleen niets geveild, er is dus ook niets beschikbaar op de verdere daghandel. Dat moet prijzen een impuls geven. Op de Belgische veilingen is dat zichtbaar. Prijzen voor rode paprika liepen op met enkele dubbeltjes naar € 0,77 tot boven de € 0,90 voor de grovere vruchten (per kilo).

Spaanse rode paprika dicteert

De komende weken kan het beeld bij de Nederlandse aanvoer nog wat verbeteren als de laatste productie uit het laatste zetsel weer op gang komt. Een voorspelling over wat dat met de prijs doet, is niet te geven. De Spaanse rode paprika dicteert. Die prijs is op internationale groothandels naar een dieptepunt gedaald, met handelsprijzen van € 0,75 tot € 1,20 op Franse groothandelsmarkten. Dat is 40 cent onder het prijsniveau van vorig jaar.

Klik hier voor Spaanse veilingprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.