Glas

Achtergrond laatste update:10 okt 2019

Lidl enige met vol schap Nederlandse glasgroente

Lidl heeft als enige van de vijf grootste Nederlandse supermarktketens een nog volledig Nederlands glasgroenteschap.

Dat blijkt uit een steekproef van elf belangrijke glasgroenteproducten. Lidl heeft voor haar glasgroenteproducten wel veel Nederlandse leveranciers, blijkt uit de analyse van Groenten&Fruit. De losse tomaten komen van Witkamp, de trostomaten van Combivliet. Bij paprika noteerden we leveranties van Rainbow Kleinpack en Harvest House, de courgettes komen van Fossa Eugenia.

Waar Lidl dus op nul Spaanse leveranciers zit voor dat pakket, heeft Aldi 4 producten ingeruild voor Spaanse. Tomaten worden geleverd door Levarht (tros) en Staay (los).

Omschakeling bij Albert Heijn

Albert Heijn heeft de paprika-omschakeling net achter de rug. Daardoor zijn nu drie producten Spaans. Behalve rode paprika is dat gangbare en biologische komkommer. Albert Heijn laat groenten sourcen door Bakker Barendrecht.

Alle kleurtjes paprika zijn dus Spaans bij Albert Heijn. Opvallend in de winkel in het midden van het land is dat rode Spaanse paprika ongeseald wordt aangeboden. De andere kleuren zijn wel geseald om uitval te voorkomen. De biologische paprika is ongeseald, maar met een EKO-lint om de vrucht getaped.

Jumbo heeft twee van de elf producten uit de steekproef ingevuld met Spaanse leverancier. Bij Plus geldt dat voor drie producten van de elf.

Of registreer je om te kunnen reageren.