Glas

Achtergrond

Markt: vleestomaten duurder

De klokprijs van vleestomaten trok aan gedurende de afgelopen weken.

De richtprijs bij vleestomaten voor de klok lag begin januari op € 1,12 per kilo bij Belorta. Daarna begonnen de dagprijzen met de nodige schommelingen aan te trekken, om inmiddels bij de € 2 per kilo te zijn aangekomen.

Opgaande lijn

Evenals een jaar geleden trokken prijzen in november aan, om ergens rond 22 december een piek te bereiken boven de € 2,30 per kilo. Daarna zakte de prijs vanaf die datum. Vorig jaar ging dat in een redelijk constante lijn, om net na half januari op een kiloprijs van € 1,18 uit te komen. Dit jaar verliep de daling sneller, en werd begin januari al een dip van € 1,12 bereikt. Zoals hierboven beschreven begon de prijs vanaf dat moment weer aan te trekken, zodat die nu boven die van 2018 uit komt.

De voorgaande jaren schommelde de klokprijs in de komende periode grofweg rond de anderhalve euro.

Bij AH worden vleestomaten op de website aangeboden voor € 3,18 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.