Glas

Achtergrond

Markt: prijs veldsla gestegen

In de afgelopen 2 weken zijn klokprijzen van veldsla aangetrokken.

Half januari zat de richtprijs bij veldsla voor de klok nog op € 3,83 per kilo bij BelOrta. Eind vorige week steeg die naar de € 6,85 per kilo. Het eerste deel van dit jaar schommelen de dagprijzen rondom die van vorig jaar.

2 jaar terug duurder

In 2017 was veldsla veel duurder. Half januari piekte die toen zelfs naar boven de € 19 per kilo. Pas ruim een maand later, dus na half februari 2017, was de prijs zo ver gedaald dat die kruiste met het lagere prijsniveau dat telers vorig jaar ontvingen.

December-piek

Ruim een jaar geleden trok de klokprijs in de tweede helft van december nog even op naar een korte piek van bijna € 18 per kilo. In 2017 piekte de prijs toen eveneens, al was de hoogte met ongeveer € 14 iets lager. Maar afgelopen december werd dat piekmoment helemaal overgeslagen, en bleef een prijs van rond de € 5 het plafond.

Jumbo en AH bieden beide veldsla aan voor € 1 per 85 grams verpakking, omgerekend € 11,76 per kilo.

Stel zelf een prijsgrafiek voor veldsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.