Glas

Achtergrond

Markt: Prijs trostomaten gezakt

De prijs van trostomaten trekt iets aan, na vanaf half december te zijn gedaald.

Rond half december zat de klokprijs van grove trostomaten nog tegen de € 1,50 per kilo, als hoogtepunt na een periode van stijgende dagprijzen. Daarna zakte de prijs echter weg naar net boven de euro per kilo. Het laatste deel van december bleef de prijs bij The Greenery op dat niveau hangen.

De laatste dagen trokken richtprijzen voor de klok weer iets aan, naar € 1,26 per kilo. Bij BelOrta was afgelopen periode een vergelijkbare prijstendens voor de klok waar te nemen.

Prijspiek

Voorgaande jaren was er rond half december geen prijsval te zien. Klokprijzen zetten eind 2016 en 2017 de stijgende lijn voort, om pas rond de jaarwisseling te gaan dalen. In 2017 ontstond half januari een flinke prijspiek, naar dagprijzen tot rond de € 2,40 per kilo. Vorig jaar bleven de prijzen op een lager niveau.

Jumbo en AH bieden trostomaten online aan voor € 2,05 per 5 stuks (ongeveer € 4,10 per kilo), waarbij AH een actie start met de tweede verpakking gratis.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.