Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs na stijging terug omlaag

Klokprijzen bij komkommer zijn de laatste dagen gedaald.

Tussen begin en half januari was een stijging waar te nemen bij de richtprijzen van komkommers voor de klok. In die periode verdubbelden de dagprijzen van rond 30 cent per stuk naar tot boven 60 cent per stuk. Dinsdag 22 januari is de prijs gedaald naar 46 tot 47 cent voor 40’ers en 38 tot 43 cent per komkommer voor 35’ers.

Bij ZON worden Spaanse komkommers geveild voor 32 (35’ers) en 39 cent (40’ers) per stuk. Maandag was dat nog 43 en 45 cent. Spaanse veilingen lieten over de afgelopen week een gemiddelde prijs zien van 78 cent per kilo. Op 4 januari lag die nog net boven 50 cent. Daarna trok die omhoog naar 72 cent eind vorige week. Maandag was een piekprijs boven € 1 per kilo te zien.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 98 cent en € 1,02 per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.