Glas

Achtergrond

Markt: Daling middenprijzen, niet voor trostomaat

In week 37 is voor de meeste groenteproducten lucht uit de afzet gelopen en gelden iets lagere middenprijzen. Trostomaten zijn een uitzondering.

Bij trostomaten zijn op de Belgische veilingen in week 37 middenprijzen gerealiseerd van bijna € 1,40, waar die in week 36 nog € 0,96 bedroegen. Beide prijzen zijn gerealiseerd met kleinere volumes moet gezegd, met een nasleep van de warme zomer. Ook ijsbergsla werd in week 37 duurder op de veilingen (€ 0,93).

Normalisatie in verschillend tempo

Bij gele paprika ging de middenprijs stevig naar beneden (van € 2,41 in week 36 naar € 1,20 vorige week). Witlof ging van € 2,29 naar € 1,44. Ook bij de kolen is sprake van ontspanning, maar nog steeds behoorlijke prijzen. De komkommerprijs in week 37 lag op € 0,32 tegen € 0,48 in week 36. Bij prei (€ 0,96) blijft de prijs op een behoorlijk niveau en ook de aubergineprijzen blijven net boven € 2.

Stel hier uw eigen prijsoverzicht vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.