Glas

Achtergrond

Markt: AGF-schap toont Nederlandse bio-glasgroente

Nederlandse leveranciers van biologische glasgroente slagen erin positie te houden in Nederlandse supermarktketens.

Bij Lidl, Aldi, Albert Heijn en Plus vond Groenten&Fruit een basispakket biologische glasgroente van Nederlandse oorsprong. Lidl valt op door zijn brede biologische assortiment. Zo liggen er Nederlandse biologische snacktomaten, Romatomaten (€ 1,49 per 200 gram) en biologische cocktailtrostomaten (€ 1,59 voor 250 gram) naast de gangbare biologische trostomaten. Leverancier van de cocktailtrostomaten is Biohof Leonardus via Nautilus. Harvest House is de leverancier van biologische duopaprika (€ 1,99).

Plus: verkoop biologisch basispakket loopt niet

De Plus-winkel die we bezochten heeft alleen een basispakket (komkommer, paprika en trostomaat) in een apart schap naast de AGF-afdeling. Daarvan zegt de AGF-chef dat het niet verkoopt. Online heeft Plus wel een aanbod van 4 biologische tomatentypen die Nederlands moeten zijn, gezien het merk Bio+. Bio+ is een samenwerkingsverband tussen producenten en supermarkten.

Leveranciers zijn bij Aldi en Albert Heijn moeilijk te vinden op de verpakkingen. Wel is de herkomst Nederlands. Aldi heeft naast een basispakket glasgroente ook Nederlandse biologische smaaktomaten à € 6,63 per kilo.

Albert Heijn levert biologische tros-, cherry- en snoeptomaten

Albert Heijn heeft 3 biologische tomatensoorten in het schap (tros-, cherry- en snoeptomaatjes). De cherrytomaten kosten bij Albert Heijn € 1,49 (250 gram), snoeptomaten € 2,99 (400 gram). Albert Heijn verkoopt naast de biologische rode paprika ook duoverpakkingen en biologische rode puntpaprika.

Of registreer je om te kunnen reageren.