Glas

Achtergrond

Markt: auberginemarkt op adem

De Nederlandse dagprijzen voor aubergine lagen dinsdag iets hoger dan in België, blijkt uit een vergelijking.

De prijzen liggen op een comfortabel niveau, maar het is nog allemaal niet bijster bijzonder na een magere periode. Bij The Greenery werd dinsdag 21 augustus na de veiling een bemiddelingsprijs gevraagd van € 8 tot € 9 voor een doos. Dat is hoger dan de weekprijs vorige week die naar verluidt rond de € 6 lag.

Op de Belgische veilingen kwamen dinsdag dagprijzen tot stand van € 1,42 tot € 1,45 per kilo. Dat is vergelijkbaar met vorig jaar, toen er nog een fikse prijspiek in september kwam door het latere instarten van Spaanse leveringen. Of dat dit jaar het geval is, lijkt lastig te zeggen. Een handelaar laat weten dat de eerste partijen uit Spanje al verladen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.