Glas

Achtergrond

Markt: Snijbooprijzen flink opgelopen

De klokprijzen van snijbonen onder glas zijn de afgelopen maand flink omhoog gegaan.

Deze maand zijn richtprijzen van glas-snijbonen voor de klok gestegen, van rond de € 2 per kilo begin augustus, tot soms boven de € 5 per kilo in de afgelopen dagen.

Vergelijkbare trend vorige jaren

Een prijsstijging voor de klok in deze periode ligt helemaal in lijn met de afgelopen jaren. In 2016 trad in de tweede helft van augustus ook een kortstondig piekje op met prijzen rond de € 5,60 per kilo. Vorig jaar bleven de hoge eind-augustus dagprijzen op een iets lager niveau rond de € 4,50 hangen.

Sperzieboon

Sperziebonen bleven de afgelopen jaren tussen de € 3,00 en € 3,50 per kilo schommelen gedurende de maand augustus. Dit jaar was rondom 20 augustus even een positieve uitschieter te zien naar € 12 per kilo of net daarboven. Daarna zakten de klokprijzen echter weer terug tot € 4,60 per kilo.

Jumbo en AH bieden hun snijbonen aan voor € 2,29 per 400 grams verpakking (omgerekend € 5,73 per kilo).

Stel zelf prijsgrafieken voor snijbonen en sperzieboon samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.