Glas

Achtergrond

Markt: Prijsstijging veldsla

De klokprijzen voor veldsla onder glas zijn de afgelopen weken gestegen.

In de eerste helft van deze maand zijn richtprijzen bij veldslaroosjes voor de veilingklok bij BelOrta gestegen. Eind juli werd nog bijna € 2 per kilo betaald. Daarna begonnen prijzen omhoog te klimmen. Op donderdag 16 augustus werd tegen de € 9 per kilo bereikt.

Augustus-piek

Die forse stijging komt overeen met 2016, toen een vergelijkbare trend viel waar te nemen. Toen stegen prijzen van rond de 35 cent per kilo begin augustus naar ruim € 7 per kilo net na half augustus. Vanaf dat moment doken de prijzen echter ook weer snel naar beneden, om na die piek op 25 augustus weer op 64 cent per kilo uit te komen. Het is afwachten of dit jaar een vergelijkbare prijsval wordt ingezet.

Vlakke lijn 2017

Vorig jaar ontbrak de prijspiek in augustus volledig. Toen bleven de prijzen de heel maand augustus rond de 50 cent per kilo hangen.

Bij AH wordt veldsla aangeboden voor een euro per 85 grams zakje (omgerekend € 11,76 per kilo). De 150 grams voordeel-verpakking staat op de website voor € 1,69 (€ 11,27 per kilo).

Stel zelf een prijsgrafiek voor veldsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.