Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs schiet door

Op de veiling voor komkommers is de prijs donderdag 23 augustus tot boven € 1 opgelopen. Dat is zichtbaar in Nederland en België.

Dat geldt voor de 40’ers en 35’ers. Voor de 30’ers liggen de prijzen daar net onder met € 0,94. Daarmee schiet de al opgelopen prijs verder door. Deze week lag de dagprijs voor de zwaardere soorten op circa € 0,86 per stuk. Dat niveau werd meerdere dagen achter elkaar geklokt. Nu is het prijsniveau dus over de grens van een euro geschoten.

Middenprijs komkommers € 0,74

In week 33 gaven de Belgische veilingen al een middenprijs af van € 0,74 tegen € 0,41 in week 32. In 2017 lag de prijs in die 2 weken onder de 20 cent. In 2016 werd in week 33 nog wel een middenprijs van € 0,65 genoteerd.

Gangbare komkommer bijna even duur als biologische

Supermarkten hebben de prijzen voor komkommers deze week op een hoger niveau gebracht. AH verkoopt komkommers voor € 0,95. Jumbo doet dat voor € 0,89. Het prijsverschil met biologische komkommers wordt daarmee kleiner. Beide ketens verkopen biologische komkommers voor € 1,09.

Of registreer je om te kunnen reageren.