Glas

Achtergrond

Markt: € 2,72 geboden voor aubergine

Op de Belgische veilingen ging vrijdag 31 augustus de koopgekte voor aubergine door het plafond met grote verschillen met Nederland.

Voor een beperkte aanvoer werd tot wel € 2,72 geboden. Gemiddeld lag de prijs dubbeltjes boven de € 2. Donderdag 30 augustus leek er nog geen sprake van die gekte, maar lagen de prijzen op circa € 1,50 tot € 1,80 en ongeveer gelijk aan de Nederlandse afspiegeling op de dagmarkt. Vrijdag kwam er dus een flinke schep bovenop bij de Belgen. In week 34 lag in België de kiloprijs op circa € 1,41 (middenprijs), het dubbele van de week daarvoor.

Krapte

De prijs op de dagmarkt is niet uitzonderlijk. In 2017 ging de prijs bij The Greenery in september ook boven de € 2,50. Dat is dit jaar nog niet gehaald, maar het hoogste niveau van 2016 lijkt op de dagmarkt bij The Greenery wel geëvenaard, ondanks geluiden dat Spaanse partijen geladen worden. Het gehalte handelspolitiek in die geluiden is moeilijk te doorgronden.

Klik hier voor grafieken

Of registreer je om te kunnen reageren.