Glas

Achtergrond

Markt: prijs snijboon opgeklommen

Snijbonen voor de klok vertoonden afgelopen tijd een opgaande lijn.

Richtprijzen van snijbonen voor de klok zaten rond 21 juni even in een dalletje. Ook in 2016 was dat het geval, met een klokprijs van € 2,12 per kilo bij The Greenery. Vorig jaar viel dat dieptepunt meer tegen eind juni.

In beide jaren ontstond toen richting half juni weer een piekje ronde € 3,60 per kilo, waarna de prijzen weer wegzakten om eind juli net boven de 2 euro uit te komen. Ook dit jaar lijkt de opleving in deze periode zich te herhalen. Op 2 juni werd bij The Greenery € 3,70 per kilo bereikt, vandaag werd € 3,26 gemeld.

Jumbo en AH bieden snijbonen aan voor respectievelijk € 2,17 en 2,19 per 400 grams-verpakking (€ 5,43 en € 5,48 per kilo).

Stel zelf prijsgrafieken van snijboon samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.