Glas

Achtergrond

Markt: Steunacties supermarkten komkommer

Na een week waarin supermarkten elkaar in de weg liepen met acties voor biologische komkommers, is er deze week steun voor de gangbare afzetmarkt.

Albert Heijn, Aldi en PLUS zijn de grootste winkelketens die acties hebben met komkommers. Albert Heijn hanteert een prijs van € 0,40 per stuk (2 voor 1); Aldi zit met € 0,39 op eenzelfde peil per stuk. PLUS en EMTÉ kiezen voor 2 stuks voor € 0,99. Daarnaast zijn er mixacties bij enkele kleinere ketens. Dat leverde op de dagmarkt betere prijzen op in Nederland dan in België.

België prijsdruk zwaarst

De steunacties komen op een goed moment. Op de Belgische veilingen is de handelsweek begonnen met een forse prijsdruk: Voor 30’ers en 35’ers werden prijzen van € 0,07 tot € 0,09 genoteerd. Veertigers konden nog € 0,13 aantikken.

Bij ZON werd voor de kleinere sorteringen € 0,14 tot € 0,17 genoteerd. Een vergelijkbaar prijspeil was zichtbaar op The Greenery.

Of registreer je om te kunnen reageren.