Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerafzet lastig, actiefocus op bio

Waar vorig jaar de dagmarkt voor komkommers boven € 0,20 bleef, wordt dat niveau nu niet gehaald.

Je zou verwachten dat supermarkten met steunacties de komkommerafzet verbeteren, maar de focus lijkt deze week op biologische komkommer. Marktleider Albert Heijn heeft een prijsactie lopen met biologische komkommers, net als Aldi en eerder deze week Boni. Jan Linders verkoopt ‘midi komkommers’ met een korting en Nettorama snackkomkommers.

Achter bij 2017 en 2016

De prijsdruk op de afzetmarkt was in week 28 al stevig. Met een uitbetaalprijs van € 0,14 op de Belgische veilingen was dat bijna de helft van week 27 (€ 0,27). In vergelijking met 2017 is dat 11 en 6 cent lager. Ook ten opzichte van 2016 wordt het spoor niet gevolgd met uitbetaalprijzen van € 0,47 in week 27 en € 0,25 in week 28 van dat jaar.

De actie van Albert Heijn met biologische komkommer brengt het prijsniveau naar € 0,89 waar de gangbare variant € 0,79 kost. Bij Aldi kost een biologische komkommer € 0,79.

Klik hier voor prijsgrafieken komkommer.

Of registreer je om te kunnen reageren.