Glas

Achtergrond

Markt: paprikaprijzen dalend

Prijzen van rode paprika’s voor de klok zijn al 2 weken aan het dalen.

Na een eerdere prijspiek, vanwege tijdelijke krapte in het aanbod paprika, zijn de klokprijzen weer gaan dalen. Vanaf 29 mei stegen richtprijzen van paprika’s voor de klok. Bij rode paprika’s werden 4 juni, vanwege de schaarste, klokprijzen gemeld tot rond de € 3 per kilo. Bemiddelingsprijzen haalden die niveaus niet, maar de prijs was wel zo gunstig dat in die periode zoveel als mogelijk werd geoogst. Inclusief alle bonte vruchten waarvan werd verwacht dat ze in de doos nog voldoende zouden doorkleuren. En niet ten onrechte. De prijzen voor de klok zijn vanaf toen weer gedaald. Afgelopen vrijdag kwamen die uit op 85 tot 90 cent per kilo voor de grofste sorteringen.

Artikel gaat verder onder de grafiek.

Vorig jaar aantrekkende prijs

Voorgaande 2 jaren ontbrak de prijspiek van begin juni en schommelden prijzen in die periode rond de € 1,20 en € 1,30 per kilo. In 2016 deden half juni en eind juni klokprijzen van net boven de € 2 nog mee. Gedurende de maand juli daalden de prijzen weer.

Er zat vrijdag 22 juni een prijsverschil van ongeveer 45 tot 80 cent met de hogere prijzen in 2016 en 2017 op dezelfde datum.

Bij AH en Jumbo worden paprika’s aangeboden voor 98 en 99 cent per stuk, waarbij Jumbo een actie heeft van 3 stuks voor € 2.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.