Glas

Achtergrond

Markt: huidige komkommerprijs stabiel; in 2017 diep prijsdal

De prijzen voor komkommers zijn stabiel. Hoe anders was dat vorig jaar.

Rond dezelfde datum in 2017 zakten de prijzen onder € 0,10 en boekten daarmee een diepterecord. Op buitenlandse markten werden de komkommers voor € 0,11 aangeboden en trokken zo de Europese prijs naar beneden.

Prijs komkommer plust € 0,30

Op dinsdag 5 juni dit jaar waren prijzen zichtbaar van rond €0,30 voor komkommers (35‘ers), voor sommige afzetorganisaties was dat een gunstige stijging ten opzichte van de maandagveiling. Bij The Greenery moesten kleinere maten nog iets prijsgeven, maar bleven veertigers stabiel boven de dertig cent.

Die prijs voor 35‘ers ligt nu weer op het prijspeil van 2016 toen op dezelfde datum prijzen van € 0,31 werden geklokt. De prijzen liepen toen overigens terug van een piek begin juni van meer dan € 0,50.

Biologische komkommer in de aanbieding

Supermarkten hebben acties lopen met 2 komkommers voor € 1,00 of € 0,99. Opvallend is de actie van Vomar. De supermarkt heeft biologische komkommers in de aanbieding voor € 1,00 per stuk. Het lijkt een Spaanse komkommer. Geïmporteerde Spaanse biologische komkommers werden eind mei internationaal aangeboden voor € 0,60 per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.