Glas

Achtergrond

Lidl: 20 juni Nationale Groente- & Fruit Dag

Supermarktketen Lidl roept 20 juni uit tot Nationale Groente&Fruitdag, vooralsnog een actie van alleen Lidl en gezondheidsexpert Vivian Reijs.

De campagne lijkt een breed ingestoken project, maar het Voedingscentrum is niet betrokken bij de commerciële campagne. Andere supermarkten zijn al campagnes gestart om te helpen de groente en fruitconsumptie te verhogen. Lidl gaat daarin nu een stapje verder door 20 juni uit te roepen tot Nationale Groente&Fruitdag.

Gratis snackgroente bij Lidl

Die dag is er gratis snackgroente in de winkels van Lidl. Ook is een snackbox in de aanbieding, met 5 Nederlandse snackgroenten voor € 2,99. Daarnaast biedt Lidl gratis werkfruit aan voor eigen personeel, niet alleen op woensdag, maar het hele jaar door.

In de snackbox van Lidl zitten 5 Nederlandse snackgroenten voor € 2,99.
In de snackbox van Lidl zitten 5 Nederlandse snackgroenten voor € 2,99.

Lidl kon de plannen niet toelichten, ook het Voedingscentrum kon niet reageren op het initiatief dat een breed gedragen insteek lijkt te hebben.

Maar 6% Nederlanders eet genoeg groente en fruit

Volgens Lidl eet 6% van de Nederlanders genoeg fruit per dag, en eveneens circa 6% eet voldoende groenten. De supermarktketen introduceerde enkele weken geleden 30 nieuwe bewerkte groenteproducten, zoals gesneden groente en groenterijke gemaksproducten als lunch- en maaltijdsalades. De prijs die de winkelketen ervoor vraagt, is scherp.

Of registreer je om te kunnen reageren.