Glas

Achtergrond

Nederlandse product superieur van kwaliteit

De glasproducten van eigen bodem zijn volop beschikbaar. De kwaliteit is ronduit uitstekend te noemen.

De tomaten geven de laatste jaren door het hele seizoen weinig kwaliteitsproblemen en zien er ook nu weer prima uit. De paprika geeft vaak in het begin van het seizoen wat problemen ten aanzien van de stelen, maar nu zijn deze problemen voorbij en zien we alleen maar goede paprika waar we trots op kunnen zijn.

Export paprika

Vele telers van paprika hebben zich ook dit jaar weer aangemeld voor het exportprogramma naar onder andere de Verenigde Staten, Japan en China. Exporteren naar deze landen geeft voor de sector extra inspanningen en te hopen is dat dit wordt beloond met veel vraag en betere prijzen!

Wisselende kwaliteit komkommer

Aubergines zijn tot nu toe vanaf het begin van de oogst ook praktisch vrij geweest van kwaliteitsproblemen. De komkommers zijn over het algemeen goed van kwaliteit. Bij dit product zien we wel dat er verschillende teeltmethodes zijn, zodat we jonge en wat oudere vruchten kunnen tegenkomen. Dat zie je dan ook terug in de kwaliteit die wisselt van zeer goed naar een gewone klasse I.

IJsbergsla nog uit Spanje

Bij de vollegrondsproducten moet het seizoen nog aan een echte start gaan beginnen. Binnenkort zal de eerste ijsbergsla die is vervroegd onder doek worden geoogst. In de markt komen we nu alleen nog maar ijsbergsla uit Spanje tegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.