Glas

Achtergrond

Markt: Kleiner prijsverschil ronde en trostomaat

De prijsverschillen die vorige week optraden in tros- en losse tomaten verdampen.

Die prijsbeweging is zichtbaar op de veilingen. Afgelopen week werd op de Belgische veilingen een stevig prijsverschil gemeten (middenprijs) van € 0,13 (tros: € 0,38 en los: € 0,51). In 2016 lagen de middenprijzen in die week beide rond de € 0,36 en in 2017 lag tros zelfs € 0,10 voor op los (€ 0,37 tros en € 0,27 voor los).

Fijne sortering ontvangt nog bonus

Deze week is zichtbaar dat de prijsbonus wat terugloopt, maar voor fijnere sorteringen nog aanwezig is bij losse tomaten in België.

Op The Greenery liggen nu beide (los en tros) onder de € 0,30. Dat was zichtbaar op de klok dinsdag 29 mei. Op de Belgische veilingen bleef de middelgrove tros net boven die grens. De fijnere losse tomaten bleven ruim boven de € 0,40. Een vergelijking van beide veilingsystemen gaat gezien de verschillen in afzetvolumes via de klok echter mank.

Of registreer je om te kunnen reageren.