Glas

Achtergrond

Marktupdate komkommer: daling klokprijs

Nadat vorige week de klokprijzen van komkommers aantrokken, daalden ze deze week weer enkele centen per stuk.

Sinds eind week 14 zijn komkommerprijzen voor de klok aangetrokken. Op 5 april, na afloop van een gestage prijsdaling van twee weken, deden 40-ers 20 tot 23 cent per stuk en de 35-ers 18 tot 20 cent. Op 10 april was dat opgetrokken naar 30 tot 33 cent per stuk voor 400 grams vruchten en naar 24 tot 26 cent per stuk voor 35-ers.

Daarna trad echter weer een afvlakking op na begin deze week, met een daling van een paar cent per komkommer. Gisteren (donderdag 12 april) kwamen 40-ers uit op 25 tot 29 cent per stuk, en 35-ers op 22 tot 25 cent per stuk.

Naar laagste punt

Over langere periode gezien dalen de klokprijzen al vanaf eind januari, met nog wel een piek in maart. Zo’n vergelijkbare piek was ook in 2016 te zien. Voorgaande jaren eindigde de daling op een prijs van 10 tot 15 cent per stuk rond 20 april.

Bij AH en Jumbo worden komkommers voor 85 cent per stuk aangeboden op de website, waarbij AH een actie heeft van 2 stuks voor een euro.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.