Glas

Achtergrond

Marktuptdate: daghandel komkommer iets beter

Dagprijzen voor de belangrijkste sorteringen komkommers lagen dinsdag 6 maart weer voorzichtig boven de € 0,30 per stuk.

Dat betekent een licht herstel ten opzichte van de zeer matige weekafsluiting vorige week en de prijs van maandag. Bij The Greenery en ZON lagen de prijzen dinsdag tussen € 0,31 en € 0,34 per stuk, met een lager klokvolume door de toegenomen contractafzet.

Gewenst herstel

Dat herstel is gewenst, aangezien de middenprijs voor week 9 in 2017 nog op € 0,44 lag en € 0,24 in 2016, uitgaande van Belgische noteringen. Op basis van diezelfde noteringen is de middenprijs in week 8 van dit jaar afgelopen week dus rap gedaald tot dat niveau van € 0,28.

De prijsdaling van afgelopen week op de komkommermarkt was vlak voor de omschakeling die supermarkten traditiegetrouw maken deze periode. Ook het lichte weer speelt daarin een rol. Op welk niveau de weekprijzen zijn afgesloten, is bij de redactie niet bekend.

Prijsval in week 11 2017

Op de Nederlandse markt wordt ook het spoor van 2017 nog niet gehaald. Afgelopen week is voor veertigers € 0,10 prijsgegeven op vorig jaar. Overigens werd in 2017 een prijsval genoteerd in week 11, toen de prijs kelderde van € 0,40 naar € 0,25 per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.