Glas

Achtergrond

Marktupdate: lollo bionda prijzen gezakt

Na een periode van hogere winterprijzen zijn klokprijzen voor lollo bionda weer op een lager niveau gekomen.

Waar richtprijzen voor lollo bianda voor de klok bij BelOrta begin februari nog rond de 50 cent per krop uitkwamen, is de klokprijs woensdag 29 maart teruggezakt naar 13 cent. Daarmee is een vergelijkbare prijslijn waar te nemen als in 2016. Dat was anders dan vorig jaar, toen een prijspiek werd gerealiseerd in januari en februari, met klokprijzen boven de € 1,50 euro per stuk. Vanaf begin maart zette toen echter ook een daling in, die rond deze periode op 12 cent per krop eindigde.

Opleving

Vanaf begin april bleven de prijzen vorig jaar laag, met slechts enkele korte uitschieters naar 30 cent per stuk. In 2016 was een betere opleving te zien. Toen werd op 11 april een piek van 54 cent gerealiseerd, en werden begin mei zelfs even prijzen van 75 cent per krop gemeld.

Stel zelf de prijsgrafiek voor lollo bionda samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.