Glas

Achtergrond

Marktupdate: gele courgettes duurder

Richtprijzen van gele courgettes voor de klok zijn de afgelopen twee weken flink gestegen.

In februari lagen klokprijzen bij gele courgette onder die van vorig jaar. Op 5 maart lag de prijs van de 14-sortering bij The Greenery op 20 cent per stuk. Daarna zette een prijsstijging in. Tegen half maart kruisten klokprijzen de prijslijn van 2017, om daarna verder door te stijgen naar 88 cent aan het eind van deze week.

Vorig jaar begonnen de prijzen vanaf dat punt echter gemiddeld te dalen in de komende periode, om tegen eind april rond de 15 cent per stuk uit te komen. Bij AH worden gele courgettes voor € 1,09 per stuk op de website aangeboden.

Stel zelf prijsgrafieken van courgette samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.