Glas

Achtergrond laatste update:10 apr 2018

AH uit nood eerder op Nederlandse paprika

Door kwaliteitsproblemen met Spaanse paprika had Albert Heijn eerst Marokkaanse en nu Nederlandse paprikamix in de schappen liggen.

Dat blijkt uit een rondgang van Groenten&Fruit in winkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus en Lidl. Daarbij lijkt Lidl al het verst in omschakeling naar het Nederlandse seizoen.

Volgens een AGF-chef van een Albert Heijn-filiaal in het oosten van het land waren de kwaliteitsproblemen bij de Spaanse paprikamix fors. “Als je een zak oppakte, droop het vocht eruit.”

Opvallend is dat de Nederlandse paprikamix-zakken een kleine sortering bevatten. Het duidt erop dat de keten een noodgreep toepast op de AGF-afdeling.

Belabberde kwaliteit

Bij Albert Heijn liggen ook geen Spaanse maar Marokkaanse trostomaten, om dezelfde kwaliteitsproblemen. Opvallend is het kwaliteitsbeeld van de trostomaten bij Jumbo. Hier ligt een allerbelabberdste restpartij losse trostomaten. Ook bij Plus geeft de AGF-chef aan dat er kwaliteitsproblemen zijn bij tomaten uit Spanje. “We gooien op dit moment duidelijk meer weg.”

De AGF-chef van een locatie van Lidl stelt dat de kwaliteitsproblemen te hanteren zijn. De omloopsnelheid is hoog in deze winkels.

Volop in omschakeling

De Nederlandse winkels zijn volop in omschakeling. We vonden geen Spaanse komkommers meer. Bij cherrytomaten heeft Lidl Nederlands product in de schappen liggen, terwijl Albert Heijn de Marokkaanse en Nederlandse in dezelfde schappen legde. Bij trostomaten heeft ook Lidl Nederlandse (los) liggen. Jumbo en Albert Heijn hebben daar Spaanse en Marokkaanse trostomaten. Plus heeft Nederlandse trostomaten op schaaltjes.

Bij paprika ligt nog overwegend Spaans product, maar daar heeft Jumbo een voorsprong met gele en groene losse Nederlandse.

Of registreer je om te kunnen reageren.