Glas

Achtergrond

Marktupdate: kropsla goedkoper

Slaprijzen voor de klok probeerden deze week tevergeefs de neerwaartse tendens te doorbreken.

In week 5 was bij Belorta voor kropsla een dalende prijsbeweging voor de klok waar te nemen. Maandag 29 januari deed de 37 kilo sortering 52 cent per krop als richtprijs en kwam 39 kilo sla uit op 56 cent per krop (toen al afgegleden van € 0,66 op 24 januari). Gedurende de week zakten die klokprijzen naar respectievelijk 34 en 35 cent per stuk.

Opleving houdt geen stand

Begin deze week probeerden de prijzen weer even iets op te krabbelen, maar het lukte toch niet om de dalende prijslijn blijvend te doorbreken. Maandag werden iets hogere klokprijzen van 38 cent gemeld voor 370 grams kropsla en 44 cent voor 390 grams kroppen. Daarna zakten de prijzen echter weer weg, om donderdag 8 februari uit te komen op 27 en 29 cent per krop.

Vorig jaar betere prijzen

De laatste twee weken volgen klokprijzen ongeveer dezelfde tendens als in 2016. Vorig jaar was de prijsvorming gunstiger. Toen deden nog hoge prijzen van 80 en 90 cent en zelfs even boven € 1 mee. Daarna volgde echter een terugval, zodat rond 20 februari de prijzen ook weer op het niveau van rond de 30 cent per krop uit kwamen, vergelijkbaar met 2016.

Jumbo en Albert Heijn bieden op hun websites kropsla aan voor € 0,98 en € 0,99 per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.