Glas

Achtergrond

Markt: Seizoenprijzen trostomaat en Kanzi bij Jumbo

Jumbo heeft nieuwe seizoensacties waarin het trostomaat, paprikamix, spruiten en Kanzi vast laag afprijst.

Seizoensacties kunnen andere ketens aanzetten hun prijzen te verlagen, zoals eerder gebeurde bij hardfruit. Zo is een tas Kanzi nu een maand lang op € 1,50 geprijsd. Kanzi blijft daarmee het komende seizoen in de actie. De afgelopen 2 maanden lag de seizoensprijs op € 1,33 per kilo.

In de Kies&Mix-actie voor groente kiest Jumbo voor trostomaat, paprikamix en spruiten. Volgens de reclamefolder zijn dit Nederlandse producten, maar dat lijkt voor paprika onzeker. De prijs voor tomaat, spruiten of paprikamix is € 1,25 (2 voor € 2,50). Een paprikamix bij Albert Heijn kost momenteel € 1,69 en trostomaten € 1,89. De marktprijs voor trostomaten liep afgelopen weken op, maar blijft op de dagmarkt iets achter bij afgelopen jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.