Glas

Achtergrond

Markt: Paprikaprijs gestegen op einde teelt

In het laatste staartje van de teelt lieten klokprijzen rode paprika een stijgende tendens zien.

Eind oktober lagen richtprijzen bij rode paprika’s voor de klok net boven de 60 cent per kilo voor de grovere gewichtsklassen. Daarna stegen de veilingprijzen gemiddeld, met nog even een opvallend piekje rond 6 november. Begin deze week kwamen de prijzen uit op € 1,37 en € 1,50 per kilo voor de zwaardere sorteringen. De lichtere sorteringen zakten toen, van net boven de euro per kilo eind vorige week, terug naar 74 en 92 cent per kilo.

Spaans product

Bij ZON Fruit & Vegetables werden Spaanse rode paprika’s geveild rond de € 1,30 en € 1,40 per kilo, om vandaag te zakken naar € 1,10 per kilo. Op Veilingen in Spanje trokken de prijzen bij rood op naar € 1,14 per kilo rond half november, om daarna weer terug te zakken naar rond de 90 cent per kilo.

Vergelijk vorige jaren

De huidige stijgende prijstendens ligt aardig in lijn met die van 2 jaar geleden. Vorig jaar was het beeld anders. Toen trad rond 9 november een flinke prijspiek op voor de klok, waarna de prijzen wegzakten.

Gele paprika

Bij geel was gedurende deze maand eveneens een prijsstijging te zien. De 2 voorgaande jaren was dat ook het geval, maar toen lagen de dagprijsniveaus iets gunstiger dan dit jaar.
Lees verder onder de grafiek.

Supermarktprijzen

Jumbo en AH bieden rode en gele paprika’s online aan voor 99 cent per stuk, bij rood is dat volgens de website omgerekend ongeveer € 3,96 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.