Glas

Achtergrond

Markt: Aubergineprijs trekt nog even aan

De klokprijs bij aubergine is de laatste dagen nog wat gestegen.

Sinds ongeveer 20 oktober zijn klokprijzen bij aubergine aan het aantrekken. Op genoemde datum lagen ze rond de 40 tot 45 cent per kilo voor de 400-500 sortering. Inmiddels zijn ze opgetrokken naar € 1,06 per kilo.

Vergelijkbare trend

Het prijsverloop is gemiddeld heel vergelijkbaar met vorig jaar. Ook toen zakten richtprijzen voor de klok na de eerste week van september terug, van een top boven de € 2,50 per kilo (400-sortering) naar het bovengenoemde dal. De klim terug in de afgelopen periode, richting het einde van de teelt, ligt wel op een iets hoger prijsniveau dan in 2017. Bij ZON Fruit & Vegetables is dat verschil met vorig jaar groter dan bij BelOrta.

Jumbo en AH bieden aubergines aan voor € 1,09 per stuk, omgerekend ongeveer € 3,96 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.