Glas

Achtergrond

Markt: grove trostomaat goedkoper

De laatste anderhalve week vertoont de klokprijs voor grove trostomaten een neerwaartse lijn.

Na een prijsstijging vanaf begin augustus steeg de richtprijs van trostomaat (grof) voor de klok naar rond de € 1,50 per kilo begin oktober. Daarna is echter weer een dalende prijstendens te zien. Op 12 oktober is de prijs teruggevallen naar € 1,05 per kilo. Op de Spaanse veilingen zakte de prijs in dezelfde periode (vanaf begin oktober) van € 1,27 naar 89 cent per kilo.

Prijsdal in november

In de voorgaande jaren zette pas half oktober een prijsdaling in, eveneens na een voorafgaande stijging. De prijzen zakten toen in een maand tijd weg, om rond half november op 60 tot 70 cent per kilo uit te komen. Daarna trokken de prijzen weer aan tot na half december, toen klokprijzen van € 1,80 per kilo werden bereikt. Jumbo en AH bieden trostomaten aan voor € 1,89 per 5 vruchten (ongeveer € 3,78 tot € 4,20 per kilo).

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.