Glas

Achtergrond

Marktupdate trostomaat: stabilisatie prijs

De prijsdaling bij de grove trostomaten is de laatste week afgevlakt.

Rond de jaarwisseling zaten richtprijzen van grove trostomaten voor de klok op € 1,50 en € 1,64 per kilo. Eind vorige week was dat gedaald naar € 1,12 en € 1,24 per kilo. Dat prijsniveau werd vandaag, 19 januari, opnieuw gemeld.

De prijzen in de afgelopen periode volgden in grote lijn dezelfde tendens als de de prijsgrafiek gedurende de afgelopen 2 jaren. Deze week bleven prijzen echter schommelen in de buurt van de klokprijzen van 2016, terwijl vorig jaar rond deze datum een forse prijspiek werd gerealiseerd richting € 1,50 per kilo.

Aanbieding supers

Supermarkten boden trostomaten per 5 stuks op hun websites aan voor € 1,98 tot € 1,99, met acties van 99 cent per kilo en 3 verpakkingen voor € 4,00.

Stel zelf prijsgrafieken voor grove trostomaten samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.