Glas

Achtergrond

Marktupdate: komkommerprijzen veren op

Deze week stijgen de dagprijzen van komkommers fors, na een lange periode van tegenvallende prijzen.

Maandag lag de indicatieve klokprijs op de Nederlandse veilingen nog maar een paar cent boven het niveau van eind vorige week. The Greenery noteerde 18 cent per stuk voor de 40‘ers en 15 cent per stuk voor de 35‘ers. Bij ZON Fruits & Vegetables lag dat voor beide sorteringen 3 cent hoger. Maar gisteren sprong de klokprijs ineens een dubbeltje of meer omhoog. Vandaag komt daar nog een 4 tot 8 cent bij. Vandaag was de indicatieve klokprijs van de 40‘ers 37 cent per stuk bij The Greenery en 40 cent bij ZON. De 35‘ers brachten ongeveer 29 cent op bij The Greenery.

Ook bij andere Nederlandse afzetorganisaties stijgen de prijzen snel. De daghandelsprijs voor de 40‘ers ligt vandaag rond 30 cent per stuk. De 35‘ers noteerden vandaag circa 22 cent per stuk. Vorige week woensdag was dat respectievelijk circa 16 en 14 cent.

De prijsstijging kondigde zich vorige week al aan op de Belgische veilingen. Op donderdag 7 september deden de 40‘ers 19 cent voor de klok, maar de prijs van de voorverkochte komkommers was 26 cent per stuk. Bij de 35‘ers was een minder groot prijsverschil; 15 cent voor de klok en 19 cent in de voorverkoop. Begin deze week deden vooral de 40‘ers nog een grote stap omhoog. Maandag was de klokprijs circa 30 cent en gisteren 36 cent per stuk. De 35‘ers brachten circa 20 en 27 cent op.

Of registreer je om te kunnen reageren.