Glas

Achtergrond

Marktupdate: Britse tomaten ook duurder

Britse ronde en losse tomaten zijn na een stevige prijsstijging (groothandel) in week 37 ruim boven het niveau van 2016 gekomen.

De prijsbeweging volgt prijsstijgingen voor tomaat op de Nederlandse daghandel. Ook de prijs voor Britse courgettes liep vorige week op in de handel (plus 52%). Voor trostomaten ligt de groothandelsprijs op 1,35 Britse Pond, voor los op 1,09 Britse Pond. Dat is achtereenvolgens 17 en 10% hoger dan vorig jaar, blijkt uit Britse prijsvergelijkingen door de overheid. Die prijsstijging is niet in het gehele tomatensegment zichtbaar overigens. Voor pruimtomaten vond een daling plaats.

Consumentenprijzen stabiel

De Britse tomatenprijs voor consumenten is stabiel in Engeland. In augustus lag de prijs gemiddeld op 2,11 Britse Pond en 5% hoger dan vorig jaar. De Britse groente en fruitprijzen voor consumenten waren in augustus nauwelijks gestegen en liggen op een stabiel niveau. Een lichte daling in de zomer is een normaal patroon.

Of registreer je om te kunnen reageren.