Glas

Achtergrond

Drie bedrijven Westland ruimen teelt na windhoos

Bij drie Westlandse bedrijven in ’s-Gravenzande is de teelt dusdanig beschadigd dat voortzetting van een groot gedeelte van de teelt geen zin heeft.

Hier wordt geruimd en aan herstel van de kas gewerkt om daarna met een nieuwe teelt te starten. Dat stelt Interpolis desgevraagd. De verzekeraar heeft 15 van de 19 getroffen bedrijven in portefeuille. “Bij de andere bedrijven is de schade aan het gewas beperkt gebleven of kan met preventie door bijvoorbeeld noodwanden gedeeltelijk gered worden”, stelt Interpolis verder.

Beredderen

Twee weken geleden werd het Westland opgeschrikt door één of mogelijk twee windhozen die het binnenland insloegen. Daarbij is aan veel kassen schade ontstaan, maar wel heel plaatselijk op de kasdekken. Vrijwel direct daarna zijn bij bedrijven taxaties gedaan en besluiten genomen over de toekomst van de teelt: beredderen of ruimen.

Schade € 10 miljoen

Het verwachtte schadebedrag hoeft op basis van de laatste inzichten niet bijgesteld te worden. Interpolis raamt dat op ongeveer € 10 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.