Glas

Achtergrond

Marktupdate komkommer: prijzen lager

Na een poging om ietsje op te krabbelen, zijn klokprijzen voor komkommer weer gedaald.

Richtprijzen van komkommers voor de klok zaten vanaf begin augustus in de lift. Ze stegen geleidelijk aan tot rond de 28 cent per stuk voor de 35ers op 24 augustus. 40ers deden op dat moment 31 tot 33 cent.

Vanaf eind vorige week zette echter een daling in. Die maakt dat de prijs vandaag uitkomt op 12 tot 13 cent per stuk voor 350 grams vruchten en op 15 cent voor komkommers van 400 gram. Daarmee ligt het prijsniveau weer ongeveer op dat van half augustus.

Prijspiek

Vorige jaren was eveneens een prijspiek in deze periode te zien, alleen was die vele malen forser. Na half juli liep de klokprijs voor de 40ers vorig jaar bijvoorbeeld op vanaf een kwartje naar circa 75 cent per stuk rond 18 augustus. Half september was die prijs pas opnieuw weer tot 25 cent gedaald.

Consumentenprijs ruim 4 keer zo hoog

Op websites van supermarkten worden komkommers aangeboden voor 69 cent per stuk, waarbij AH een actie heeft waarbij de tweede komkommer gratis is.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.