Glas

Achtergrond

Verreweg meeste supermarktacties met tomaat

Tomaat is de groente die verreweg het vaakst voorkomt in de reclamefolders van Duitse supermarkten.

Het grote aandeel van tomaat is mede het gevolg van de nog steeds groeiende verscheidenheid aan tomaten, schrijft het Duitse marktbureau AMI. Vaak worden tegelijkertijd met meerdere typen tomaten acties gehouden.

In 2016 stonden tomaten uit de gangbare teelt 2.486 keer in de folders, 12% meer dan het jaar ervoor. Het aandeel van Duitse tomaten blijft sinds 2014 wat achter bij de groei van de acties met buitenlands product. Maar in 2016 was bijna 24% van de aangeprezen van binnenlandse herkomst. In 2010 was dat nog 18%. Vooral tussen 2010 en 2014 is het aantal acties met het Duitse product sterk gestegen.

Verreweg meeste supermarktacties met tomaat

Of registreer je om te kunnen reageren.