Glas

Achtergrond

Marktupdate: licht herstel tomatenprijzen

De tomatenprijzen stijgen deze week elke dag licht, waarbij de losse segmenten het voortouw nemen.

Deze week startte beter dan vorige week eindigde. Maandag 17 juli noteerde trosgrof op de klok van BelOrta al € 0,43 per kilo. Daar kwam dinsdag 18 juli nog 6 cent bovenop. Bij The Greenery was de indicatieve klokprijs voor grove trostomaten maandag circa € 0,32 per kilo, enkele centen hoger dan vorige week vrijdag. Woensdag 19 juli ligt de indicatieve klokprijs van grove trostomaten er rond € 0,42 per kilo. Halverwege vorige week was dat nog € 0,26 per kilo. Middeltros noteert steeds een paar centen meer.

Het herstel van de prijzen is bij losse tomaten sterker dan bij de trostomaten. Vandaag lag de indicatieve klokprijs voor 57 mm-tomaten bij The Greenery op € 0,66 per kilo. Woensdag 12 juli was dat nog € 0,37 en maandag 17 juli € 0,45 per kilo. ZON Fruits & Vegetables noteert vandaag zelfs al € 0,70 per kilo voor deze tussentype tomaten. Woensdag 12 juli was dat bijna de helft: € 0,36 per kilo. Bij BelOrta lag de prijs van de Prince 60 mm-tomaten halverwege vorige week op € 0,44 per kilo. Dinsdag 18 juli was deze weer opgeklommen naar € 0,53 per kilo. Vleestomaten (Baron) noteren deze week al weer prijzen van rond of net onder € 0,70 per kilo op de Belgische veilingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.