Glas

Achtergrond

Paprika rood stijgt in prijs

Bij rode paprika is een stijgende tendens te zien in richtprijzen voor de klok.

Op woensdag 14 juni schommelde de klokprijs voor rode paprika voor de 181/221 en 221/261 sortering rond een euro per kilo. Op maandag 19 juni was de prijs omhoog gekropen naar € 1,20 tot € 1,30 per kilo, om daarna versneld door te stijgen.

Vandaag, vrijdag 23 juni, ligt de prijs rond de € 1,80 per kilo.

Ook de afgelopen jaren waren rond deze periode opklimmende prijzen waar te nemen, op het hoogtepunt even oplopend naar ruim twee euro. In 2016 viel die top iets later dan nu, in 2015 juist twee weken eerder.

Supermarkten boden op hun websites rode paprika’s aan voor 98 en 99 cent per stuk.

Stel uw eigen grafieken voor paprika rood samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.