Glas

Achtergrond

Paprika onder drie lagen schermdoek

Bij Delphy Improvement Centre wordt forse energie bespaard bij paprika, door onder andere intensief te schermen met een enkel schermdoek en nog een dubbel doek met spouw.

In de proef ‘Het Nieuwe Telen Paprika 2.0’ wordt geprobeerd het energiegebruik tijdens de eerste teeltfase terug te dringen tot 0,7 m3/m2/uur. Daarvoor is het tweede energiedoek op de onderste tralie vervangen door twee doeken die met een motor gelijktijdig worden dicht getrokken. Tussen beide doeken zit een spouw van 7 centimeter. In week 18 waren er 2.990 schermuren gemaakt met het enkele doek en 2.705 uren met het spouwscherm. De drie doeken helpen ook om uitstraling tegen te gaan.

Lees meer over de voorlopige resultaten van de paprika-proef in editie 10 van Groenten & Fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.