Glas

Achtergrond

Marktupdate: komkommerprijs krabbelt iets op

Deze week trokken de richtprijzen voor geveilde komkommers iets aan, al blijven de prijzen laag.

Waar maandag 24 april komkommers in de 35‘ers-sortering tussen de 8 en 15 cent per stuk schommelden voor de klok, en de 40‘ers tussen de 12 en 16 cent, werden vandaag weer gemiddelde klokprijzen van rond de 19 cent gemeld. Daarmee zijn ze na een dipje weer terug op het niveau van de laatste veildagen van week 16, 20 en 21 april. Spaanse veilingprijzen zaten deze hele week gemiddeld op ongeveer 15 cent.

Vorig jaar juist stijging

In 2015 zakten prijzen vanaf nu met de nodige schommelingen richting 12 cent rond eind mei. Vorig jaar was juist een stijging naar een piek te zien, waarbij eind mei 50 cent werd geboden. Op websites van supermarkten worden komkommers voor 69 en 79 cent per stuk aangeboden.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.