Glas

Achtergrond

Marktupdate: tomatenprijzen houden stand

De indicatieve klokprijzen op Nederlandse en Belgische veilingen houden de goede prijs van voor Kerst deze week nog vast.

De indicatieve klokprijs van grove trostomaten ligt donderdag 28 december rond € 2 per kilo bij Zon Fruits & Vegetables. Voor Spaanse import wordt € 1,40 per kilo betaald aan de klok. The Greenery noteerde 28 december € 1,75 per kilo voor de grove trostomaten, 6 cent meer dan woensdag 27 december. BelOrta noteerde 27 december nog € 2,12 voor de Princess Mid-Grof, maar kon dat niveau op 28 december niet vasthouden.

Opvallend is dat de hoge prijs van de losse tomaten op de Belgisch veilingen. Bij BelOrta was de klokprijs gisteren € 2,88 voor een kilo Prince 60 mm en zelfs € 3,33 voor Prince 70 mm. Ook deze prijzen waren 28 december fors lager. Al in de week voor kerstmis liepen de prijzen van losse tomaten er flink op, tot bijna € 3 per kilo op 22 december.

Het aanbod tomaten voor de klok is in België nog behoorlijk groot. Op vrijdag 22 december werd er 335 ton tomaten verkocht, op 27 december was dat bijna 222 ton. Ook tweede kerstdag is in België een veildag. De tomatenaanvoer van de gezamenlijke Belgische veilingen was toen ruim 114 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.