Glas

Achtergrond

Marktupdate: sperzieboon duurder

In lijn met de tendens rond deze tijd in voorgaande jaren zijn de klokprijzen van sperziebonen gestegen.

Zoals gebruikelijk in deze periode van het jaar, zijn de klokprijzen voor sperziebonen gemiddeld flink gestegen in de afgelopen periode. Begin deze maand kwamen richtprijzen voor de klok bij The Greenery tegen de € 5,40 per kilo uit, op 17 oktober werd even boven de € 11 gepiekt. De laatste dagen is dat echter weer gedaald naar € 7,35 per kilo.

Eind oktober prijspiek in 2015 én ‘16

In september lag het prijsniveau voor de klok onder dat van 2016, in oktober zijn de klokprijzen hoger dan in de 2 voorgaande jaren. In zowel 2015 als 2016 werd eind oktober een prijspiek van bijna € 12 bereikt, waarna de prijzen terugzakten naar € 7 tot € 8 per kilo rond half november.

Jumbo en Albert Heijn

Op websites van Jumbo en AH worden sperziebonen aangeboden voor € 2,58 en € 3,18 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor sperziebonen samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.