Glas

Achtergrond

Tomatenprijs schiet boven 2 euro per kilo

De tomatenprijzen waren vanaf de start van het belichte seizoen al redelijk, maar sinds vorige week is daar nog een flinke verhoging bovenop gekomen.

De indicatieprijs van belichte grove trostomaten was vandaag circa €2,18 per kilo op de veilingklokken van The Greenery en ZON Fruits & Vegetables. Deze prijs is circa 80 cent hoger dan begin vorige week; een stijging van bijna 60%.

Belgische prijzen

Op de Belgische veilingen ligt de middenprijs van grove trostomaten sinds afgelopen vrijdag rond €2,30 per kilo. Begin vorige week was dat nog € 1,32 per kilo. Losse tomaten (70+ mm) noteerden gisteren prijzen rond €2,20 per kilo. De prijs van troscherrytomaten ligt bij BelOrta al langere tijd ruim boven 5 euro per kilo, maar daalt iets. De middenprijs van pruim-trostomaten daalde in de afgelopen week ook van € 2,90 naar het niveau van grove trostomaten. De prijs van cocktailtrostomaten (Ministar) is op de Belgische veilingen redelijk stabiel en ligt sinds vorige week rond € 3,30 per kilo.

Spaanse tomaten ook duurder

De klokprijzen bij ZON voor Spaanse tomaten zijn ook flink gestegen. Grove trostomaten doen met een prijs van net boven 2 euro per kilo niet veel onder voor het belichte Nederlandse product. Losse tomaten uit Spanje brengen voor de klok in Grubbenvorst circa € 1,90 per kilo op; cherrytomaten circa 70 cent per kilo.

Stel uw eigen grafieken samen voor zelfgekozen producten

Of registreer je om te kunnen reageren.