Glas

Achtergrond

Marktupdate 05 sept: Afvlakking in prijsdaling komkommer

Vandaag bleven richtprijzen voor komkommer voor de klok redelijk stabiel, na een tijd van dalende klokprijzen.

Vanaf 18 augustus zijn komkommerprijzen voor de klok aan het dalen, vanaf 80 tot 85 cent per stuk voor de 40-ers en rond de 65 cent voor de 35-ers. Rond 26 augustus zat er nog een tussenpiekje van rond de 60 cent voor 40-ers, maar daarna zette de daling toch verder door.

Stabilisatie

Eind augustus waren de klokprijzen voor 40-ers op 30 tot 35 cent aanbeland, en rond 22 en 23 cent voor de 35-ers. Daarna is een redelijke stabilisatie te zien op dat niveau. Vandaag komen richtprijzen voor geveilde komkommers uit op 31/32 cent voor 40-ers en 25 tot 29 cent voor 35-ers.

Niveau onder vorig jaar

Zoals dit jaar richting half augustus prijsstijgingen waren te zien, met daarna weer een daling, was vorig jaar een vergelijkbaar beeld te zien met rond 20 augustus een omslag. Het prijsniveau sinds die datum ligt dit seizoen wel steeds op een lager niveau dan in 2015.

Winkelprijs

Op supermarktwebsites worden komkommers aangeboden voor 79 cent per stuk, waarbij in een actie bij AH de tweede gratis is.

 

Stel zelf prijsgrafieken samen voor komkommer op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.